joi, 16 mai 2013

Fotografiile lui Hajdu Tamás

Dupa Andreea Chiru,  Emilian Chirila, Vlad Eftenie si Andrei Baciu, ultima intalnire a membrilor clubului fotografilor Focus din botosani a prilejuit prezentarea unui alt tanar fotograf roman contemporan, baimareanul Hajdu Tamás, ultimul dintr-o prima serie propusa initial de coordonatoarea acestuia Cristina Venedict.
De profesie medic veterinar, Hajdu Tamás s-a apropiat de fotografie in 2005, palmaresul acestuia numarand astazi mai multe expozitii personale si de grup cat si aparitii regulate cu articole si fotografii in cele mai importante reviste de specialitate de la noi si premii la concursuri nationale si internationale. Daca majoritatea artistilor fotografi isi aleg anumite genuri fotografice pe care le dezvolta si in cadrul carora performeaza, Tamás nu se cantoneaza, fiind adeptul mai multor genuri fotografice care il definesc si pe care le practica foarte bine.

In timp si-a creat un stil propriu, bazat uneori pe experiment, care il particularizeaza in randul artistilor fotografi. El penduleaza adesea intre fotografia conceptuala, “de laborator”, in care creeaza lumi diverse, pe care adesea le stim din jocurile si povestile copilariei, imbinand foarte bine meseria si pasiunea pentru animale cu arta fotografica, si fotografia realitatii imediate.

Din galeria sa au fost prezentate participantilor o parte din fotografiile ce au facut subiectul expozitiilor Files si Eastern Block (fotoreportaj), precum si seriile sale de fotografie macro (intitulata Herbalizers) si fotografie conceptuala-experiment intitulata Laboratoires, pe aceasta din urma Tamás caracterizand-o ca fiind “acea joaca a copilariei, un pic <<infantila>>, transpusa si readaptata anilor maturitatii, un joc al introspectiei si al devenirii.”

Dintre premiile si succesele pe care si le-a  adaugat de-a lungul timpului in portofoliul personal amintim: premiul Digifoto 2008, premiul pentru cel mai bun blog foto - Goldenblog 2008, calificarea in finala concursului Lumix 2008, precum si calificarea, la inceputul acestui an,  in finala concursului international de fotografie “Sony World Photography Awards”, cu fotografia intitulata “Vagon”.

In luna septembrie Hajdu Tamás va sustine la Ipotesti, in cadrul Taberei de fotografie organizata de clubul fotografilor Focus Botosani, un workshop avand ca subiect principal macro-fotografia.

Va asteptam cu drag la Workshop foto PRIETENIE si FOTOGRAFIE

www.hajdutamas.blogspot.ro
www.behance.net/HajduTamas
www.facebook.com/hajdutomi



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu